Szaszłykowe zawijańce z patelni
Szaszłyki to moje ulubione danie, przygotowanie tej potrawy jest bardzo proste a efekt wyjątkowy. Szaszłykowe zawijańce z patelni są dobrym pomysłem na obiad lub kolację
szaszłykowe zawijańce |
Szaszłyki |
SKŁADNIKI
Na 2 osoby
6 długich plastrów surowego boczku
6 kawałków mięsa drobiowego
ulubione przyprawy do drobiu
długie wykałaczki
4-6 listków laurowych
pół szklanki wina(białe lub czerwone )-niekoniecznie
sól
pół litra wrzątku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Posypać ulubionymi przyprawami kawałki mięsa z drobiu. Zawinąć mięso w plastry boczku a następnie nadziewać na wykałaczki oddzielając każdy kawałek listkiem laurowym w ten sposób powstaną szaszłykowe zawijańce :)
Smażyć na rumiano z obydwu stron, podlać winem po chwili dodać wrzątku do szaszłyków i dusić pod przykryciem aż do wyparowania wody.
Podawać z ryżem , ziemniakami, dowolnymi warzywami według własnych upodobań.
SMACZNEGO :)