Schab w białym winie na patelni w 10 minut

Schab w białym winie na patelni w 10 minut

Na ten pyszny dietetyczny obiad będziecie potrzebować tylko kilka minut.Do tego zestawu użyłam cienko pokrojone plastry schabu, oraz jako dodatek ryż basimati, który również potrzebuje tylko 10 minut na ugotowanie. Białe wino dodane do schabu sprawi, że mięso bedzie mięciutkie i powstanie smaczny sosik. Polecam ten włoski przepis, jest po prostu super.
Schab w winie na patelni super szybko i smacznie
Schab w białym winie na patelni



SKŁADNIKI

  • 1/2 kg schabu bez kosci
  • mąka
  • sól
  • olej z oliwek
  • szklankę białego wytrawnego wina

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Schab pokroić w cienkie plastry, około pół centymetra ( nie rozklepywać )
  2. Obtoczyć każdy plaster w mące
  3. Na dużej patelni rozgrzać olej z oliwek (6 łyżek lub wiecej ) podrumienić szybko mięso z obydwu stron. Jeśli mamy dużo kawałków, podrumienione kawałki odkładać na talerzyk aż do zużycia całego mięsa.
  4. Wszystkie kawałki umieścić razem na patelni, dosolić do smaku i zalać białym winem.
  5. Odparować przez około 30 sekund poczym wyłączyć gaz i przykryć przykrywką.Odczekać dwie minuty i serwować.

SMACZNEGO :)


instagram @zielonacukinka

Popularne posty