Krokiety z chleba tostowego nadziewane szynką i serem
Krokiety z chleba tostowego nadziewane szynką i serem. Sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do zupy. Polecam również podanie z sosem majonezowym, czosnkowym... Świetny pomysł na smaczną kolację.
![]() |
Krokiety z chleba |
SKŁADNIKI
1 opakowanie chleba tostowego
szynka w plasterkach
ser lub mozzarella w plasterkach
2 jajka
bułka tarta
sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć z paczki cały chleb tostowy i odciąć wszystkie skórki ( można zachować i wykorzystać np do jakiegoś nadzienia )
Każdą kromkę rozwałkować na plasterek.
Na tak przygotowanych plastrach ułożyć plasterki szynki, odciśnietej z wody mozzarelli lub miękkiego żółtego sera.
Zawinąć ciasno w ruloniki , obtoczyć w rozmąconym ze szczyptą soli jajku a natępnie bułce tartej.
Tak przygotowane krokiety usmażyć na złoty kolor .
Krokiety sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do zupy. Polecam również podanie z sosem majonezowym, czosnkowym... Świetny pomysł na smaczną kolację lub inne okazje.
SMACZNEGO :)