Makaron z kolorowymi
warzywami z dodatkiem świeżej bazyli , posypany tartym serem typu parmezan to
świetny przepis na
dietetyczny obiad lub gorącą kolację. Polecam ten przepis także osobom , które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem gdyż przygotowanie tego dania nie sprawi Wam żadnego problemu.Do przygotowania tei potrawy użyłam makaronu "penne" , ale można użyć dowolnego formatu np rurki, świderki czy wstążki.
 |
Makaron z warzywami |
SKŁADNIKI
- opakowanie makaronu
- 100g cukini
- 100g papryki
- 100g bakłażanu
- 100g cebuli
- 4 łyżki oleju z oliwek
- listki swieżej bazyli
- 3 łyżki tartego sera parmezan
- sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Umyte warzywa pokroić w paski o grubości 1 cm
- Podsmażyć wszystkie warzywa nastepnie dodać nalewkę wody od gotowania makaronu i dusić pod przykryciem przez 10 minut
- Ugotować makaron w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu
- Połączyć makaron z warzywami dodać listki swieżej bazyli i posypać tartym serem
SMACZNEGO :)