Przejdź do głównej zawartości
Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą
Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą
Dzielę się z Wami tym pysznym włoskim przepisem. Jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje wyśmienicie
SKŁADNIKI
- masło truflowe
- mała, czerwona cebula
- 100g wędzonki lub wędzonego boczku
- 4 serki w plasterkach
- opakowanie makaronu najlepiej świeżego, kleistego
- sól, pieprz
- 4 łyżki oleju z oliwek
- tarty ser parmezan lub podobny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wędzonkę pokroić na kawałki i podsmażyć razem z poszatkowaną cebulą na oleju z oliwek
- Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu
- Odcedzony makaron wymieszać z cebulą i wędzonką, dodać łyżeczkę masła truflowego, dodać odrobinę pieprzu
- Dodać serki w plasterkach, przykryć garnek i odczekać minutę, żeby serki się rozpuściły
- Całość jeszcze raz dobrze wymieszać
- Każdą porcję posypać tartym serem
SMACZNEGO :)