Nać pietruszki zamrożona w kostkach
Nać pietruszki zamrożona w kostkach
Moje zapasy natki pietruszki na zimę powoli się powiększają. To świetny pomysł na przechowanie zieleninki, która za każdym razem punktualnie więdła mi w oczach i lądowała prosto w śmietniku. Nie wspomnę jaka to wygoda wziąść sobie taką przygotowaną kostkę i wrzucić prosto do zupy czy sosu. Nie trzeba myć, szatkować itd. Oszczędność czasu i pieniędzy. Naprawdę polecam spróbować.
![]() |
Nać pietruszki w kostkach |
SKŁADNIKI
- Nać pietruszki
- Olej z oliwek
- Pojemnik do mrożenia kostek lodu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pietruszkę umyć, obrać z listków i wysuszyć
- Napełnić pojemnik na kostki lodu pietruszką, uciskając delikatnie aż do wypełnienia całego miejsca
- Każdą przegródkę z pietruszką zalać olejem z oliwek
- Zamrozić
- Wyjąć zamrożone koski z pietruszki ( nie rozmrażać!!! ) - przełożyć do woreczka lub innego pojemnika i ponownie umieścić w zamrażarce