Mięso mielonena patyku, panierowane i smażone na patelni. Prezentuje się wspaniale, można je przygotować szybciej i usmażyć tuż przed jedzeniem. Do tego przepisu użyłam mięso z piersi kurczaka w środku jest ukryty kawałek sera, który dodatkowo nadaje tej potrawie smaku i wygląda bardzo efektownie
Mięso mielone na patyku
SKŁADNIKI
400g mielonej piersi z kurczaka
10 kawałeczków żółtego sera
5 długie wykałaczki
2 jajka
bułka tarta
sól
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do mięsa dodać jajko, sól,i tyle bułki tartej żeby mięso się ładnie lepiło.
Uformować z mięsa 10 jednakowych kulek
na wykałaczkę nadziać kawałek sera i oblepić go mięsem tak jak na zdjęciu
Przygotowane patyczki z mięsem panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej
Smażyć na patelni na rumiano
Podawać jeszcze gorące z dodatkiem warzyw, sosów, ziemniaków, ryżu, kaszy itd