Szaszłyki z ziemniaków - mniam :)
Super przepis na przepyszne szaszłyki z ziemniaków z serowym nadzieniem i pieczone w piekarniku tylko 15 min. Bardzo łatwy sposób przygotowania i efektowny wygląd. Świetny pomysł na obiad lub kolację.
SKŁADNIKI
4 ugotowane duże ziemniaki
40 g startego twardego żółtego sera (najlepiej parmezan lub inny twardy )
1 jajko
4 prostokątne kawałki miękkiego żółtego sera ( do nadzienia )
150 -200g plastrów boczku
4 długie wykałaczki
sol, pieprz do smaku
papier do pieczenia
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Nadziać na wykałaczki kawałkiżółtego miekkiego sera, oblepić ziemniakami, a nastepnie owinąć plastrami boczku.
![]() |
Szaszłyki z ziemniaków |
SKŁADNIKI
4 ugotowane duże ziemniaki
40 g startego twardego żółtego sera (najlepiej parmezan lub inny twardy )
1 jajko
4 prostokątne kawałki miękkiego żółtego sera ( do nadzienia )
150 -200g plastrów boczku
4 długie wykałaczki
sol, pieprz do smaku
papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ugotowane ziemniaki rozgnieść widelcem, dodać utarty ser, jajko, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Nadziać na wykałaczki kawałkiżółtego miekkiego sera, oblepić ziemniakami, a nastepnie owinąć plastrami boczku.
Ułożyć tak przygotowane szaszłyki na papierze do pieczenia. Zapiekać w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 15 minut
SMACZNEGO
szaszłyki z ziemniaków i boczku