Przejdź do głównej zawartości
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
Najlepsza, moja ulubiona, szybko się robi, naturalnie bogata w mnóstwo witamin. Dotatek marchewki i papryki powoduja iż surówka ma niepowtarzalny smak.
SKŁADNIKI
- 300g odciśniętej z soku kiszonej kapusty
- 1 duża marchewka
- 1 czerwona papryka
- natka pietruszki
- 1 jabłko
- 3 łyżki oleju z oliwek
- łyżeczka cukru
- pieprz lub kminek do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kiszoną kapustę odcisnąć z soku i drobno pokroić
- Obrać ze skórki jabłko i paprykę ( ja w tym celu używam obieraczki do ziemniaków )
- Zetrzeć marchew, jabłko i paprykę na tarce o grubych otworach
- Poszatkować drobno natkę pietruszki
- Połączyć ze sobą wszystkie składniki
- Dodać olej z oliwek, cukier, pieprz lub kminek do smaku
- Wymieszać
SMACZNEGO :)