Polecam ten
sprawdzony przepis na
paszteciki z ciasta francuskiego z
tuńczykiem i
serem . Robi się go raz dwa, wygląda super jest idealny na jakąś imprezę lub normalną przakąskę czy kolację. Paszteciki są pyszne zarówno na zimno jak i na gorąco. Do przygotowania tego przepisu użyłam gotowego ciasta francuskiego.
 |
Paszteciki z tuńczykiem i serem |
SKŁADNIKI
- opakowanie ciasta francuskiego
- 160 g tuńczyka z puszki
- 50 g mozzarella
- 50 g żółtego sera
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wykroić krążki z ciasta francuskiego
- Naciąć nożykiem jak na zdjęciu
- Przygotować nadzienie z tuńczyka (odsączyć z oleju ), poszatkowanej mozzarelli i startego sera
- Nałożyć nadzienie i zawinąć w różę jak na zdjęciu
- Piec w nagrzanym do 160 °C piekarniku przez ok 10 minut aż do uzyskania złotego koloru
SMACZNEGO :)