Przejdź do głównej zawartości
Krokiety z szynką, mozzarellą i chleba tostowego
Krokiety z szynką, mozzarellą i chlebem tostowym
Do przygotowania tego łatwego przepisu na krokiety z chleba tostowego potrzebujemy tylko kilku składników, wykonuje się go bardzo szybko i efekt jest gwarantowany. Uwielbiany przez dorosłych jak i dzieci świetnie sprawdza się jako przekąska, ale może zastąpić też obiad lub kolację. Często wykorzystuję ten przepis na krokiety jako dodatek podczas organizowanego przyjęcia lub wizyty . Polecam jest po prostu pyszny
SKŁADNIKI
- opakowanie chleba tostowego
- 100g szynki w plasterkach
- 100g mozzarelli lub sera w plasterkach
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól
- olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Usunąc nożem wszystkie skórki z chleba tostowego
- Rozwałkować przy pomocy wałka każdą kromkę chleba tostowego
- Na każdej kromce chleba układac plasterek szynki i mozzarelli
- Złożyć na pół po przekątnej i mocno docisnąć
- Panierować najpierw w roztrzepanym i posolonym jajku a następnie bułce tartej
- Smażyć na gorącym oleju aż do uzyskania złotego koloru
SMACZNEGO :)