Do przygotowania tego łatwegoprzepisu na krokiety z chleba tostowego potrzebujemy tylko kilku składników, wykonuje się go bardzo szybko i efekt jest gwarantowany. Uwielbiany przez dorosłych jak i dzieci świetnie sprawdza się jako przekąska, ale może zastąpić też obiad lub kolację. Często wykorzystuję ten przepis na krokiety jako dodatek podczas organizowanego przyjęcia lub wizyty . Polecam jest po prostu pyszny
SKŁADNIKI
opakowanie chleba tostowego
100g szynki w plasterkach
100g mozzarelli lub sera w plasterkach
2 jajka
bułka tarta
sól
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Usunąc nożem wszystkie skórki z chleba tostowego
Rozwałkować przy pomocy wałka każdą kromkę chleba tostowego
Na każdej kromce chleba układac plasterek szynki i mozzarelli
Złożyć na pół po przekątnej i mocno docisnąć
Panierować najpierw w roztrzepanym i posolonym jajku a następnie bułce tartej
Smażyć na gorącym oleju aż do uzyskania złotego koloru