Makaron z papryczką chili, czosnkiem i oliwą
Makaron z papryczką chili, czosnkiem i oliwą
Najprostszy przepis na obiad, gdy w lodówce pusto. Makaron z papryczką chili, czosnkiem i oliwą przygotujesz w 15 minut. Praktycznie czas na zagotowanie wody do makaronu i jego ugotowanie. Świetny pomysł na szybką, gorącą przekąskę nawet o północy.
![]() |
Makaron z papryczką chili, czosnkiem i oliwą |
SKŁADNIKI
- Opakowanie makaronu spaghetti
- 10 łyżek oleju z oliwek
- papryczka chili
- 2 ząbki czosnku
- zielona pietruszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na dużej patelni lub w garnku lekko podsmażyć na oleju z oliwek poszatkowane składniki
- Ugotować makaron w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić trochę szybciej, żeby był lekko twardawy. Zostawić nalewkę wody od gotowania
- Połączyć makaron z wszystkimi składnikami,dodać nalewkę wody od gotowania