Lazania - krok po kroku
Lazania - krok po kroku
Lasania lasagna lazania -świetny pomysł na niedzielny obiad lub smaczną niespodziankę dla oczekiwanych gości. Przed przygotowaniem tego pysznego i bardzo lubianego dania proponuję zaopatrzyć sie w makaron typu lasagne a najlepiej taki, który nie wymaga wstępnego gotowania. Zaoszczędzi to nam pracy, a efekty będą takie same.
SKŁADNIKI
opakowanie makaronu lasagne
600 g mięsa mielonego
cebula
papryczka chili
pół szklanki wytrawnego wina
700 ml przecieru pomidorowego
1/2 l mleka
łyżka masła
łyżka mąki
sól
gałka muszkatołowa
masło
5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana Padano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, papryczke chili i mielone mięso.
Dodać pół szklanki wytrawnego wina i odparowac alkohol. Dodać przecier pomidorowy, sól do smaku i gotować przez 10 minut.
Przygotować sos beszamelowy ( oczywiście można użyć gotowego produktu )
SOS BESZAMELOWY ( sposób uproszczony )