Ciasto francuskie z salami i serem

Ciasto francuskie z salami lub serem

To chyba najszybsza przystawka, zapiekanka na gorąco jaką znam. Jest pyszna i i prezentuje się wspaniale na stole. Ciasto francuskie z salami i serem można przygotować w kilkanaście minut a składniki zmieniać w dowolny sposób. Ja w tym przepisie użyłam salami i sera, ale przecież można też zastąpić ją szynką lub kiełbasą czy też zrobić tylko z serem. To tylko kwestia smaku i upodobań.Zaletą tego przepisu jest to ,że wystarczy zaopatrzyć się w gotowe ciasto francuskie a do środka nada się dosłownie wszystko.
Ciasto francuskie z salami i serem szybki, sprawdzony przepis na przystawkę, zapiekankę
Ciasto francuskie z salami i serem



SKŁADNIKI

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g salami
  • 100g żółtego sera w plasterkach
  • jajko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wykroić szklanką parzystą ilość krążków z ciasta francuskiego

  2. Na każdy krążek ciasta nałożyć plasterek salami,sera i przykryć drugim krążkiem ciasta francuskiego
  3. Układać na papierze do pieczenia , posmarowac rozmąconym jajkiem

  4. Zapiekać w rozgrzanym do 180°C piekarniku do uzyskania złotego koloru ( około10-15minut )
  5. Spożywać na gorąco lub na zimno

SMACZNEGO :)

instagram @zielonacukinka

Popularne posty