Ciasto murzynek-łatwy przepis


Ciasto murzynek takie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciacho na każdą okazję :) Wystarczy  wymieszać wszystkie składniki i upiec w piekarniku :)Dobry przepis.


Takie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciacho na każdą okazję :) Wystarczy  wymieszać wszystkie składniki i upiec w piekarniku :)

SKŁADNIKI


250 g mąki tortowej
200 g cukru
3 jajka
200 ml słodkiej śmietanki kremówki
szczypta soli
4 czubate łyżki kakao
aromat waniliowy lub rumowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania
trochę kremu orzechowego -typu nutelka do przełożenia
papier do pieczenia



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Ubić jajka z cukrem, dodać śmietankę, aromat, mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kakao i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste.






 Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i posypać cukrem pudrem ( zapobiegnie przypaleniu i stwardnieniu górnej warstwy ).





Piec w piekarniku  nagrzanym do 170 ° C przez około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy środek się wypiekł. Wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować gotowym kremem orzechowym ( słoiczek można podgrzać w rondelku z wodą, aby się łatwo smarowało ). Posypać cukrem pudrem .




SMACZNEGO :)


instagram @zielonacukinka

Popularne posty