Szaszłyki z białą kiełbasą, mięsem wieprzowym, cukinią, papryką ...
Polecam pyszne szaszłyki, które są świetnym pomysłem na niedzielny obiad czy też smaczną kolację na gorąco :) Składniki można dobierać dowolnie według wlasnego uznania czy upodobań kulinarnych.
SKŁADNIKI
300g piersi kurczaka
300g białej kiełbasy
300g mięsa wieprzowego
50g słoniny lub boczku
papryka
cebula
cukinia
rozmaryn
Sól czosnkowa
oliwa
pieprz
patyczki do szaszłyków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso i warzywa umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę a warzywa w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, następnie odstawić
na 15 minut. Nadziewać na patyczki do szaszłyków według własnego uznania czy też fantazji.
Gotowe szaszłyki układać na rozgrzanej patelni grillowej. Piec przez kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły.
Podawać z dowolnymi sosami, dipami, świeżymi sałatkami oraz pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami . Ja osobiście uwielbiam serwować szaszłyki razem z ryżem :)
SMACZNEGO :)
Szaszłyki |
SKŁADNIKI
300g piersi kurczaka
300g białej kiełbasy
300g mięsa wieprzowego
50g słoniny lub boczku
papryka
cebula
cukinia
rozmaryn
Sól czosnkowa
oliwa
pieprz
patyczki do szaszłyków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso i warzywa umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę a warzywa w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą i przyprawami, następnie odstawić
na 15 minut. Nadziewać na patyczki do szaszłyków według własnego uznania czy też fantazji.
Gotowe szaszłyki układać na rozgrzanej patelni grillowej. Piec przez kilkanaście minut co jakiś czas obracając aby wszystkie składniki równo się podpiekły.
SMACZNEGO :)