Pyszne kwiaty cukini, nadziewane żółtym serem i panierowane. Najlepszy i zarazem najłatwiejszy przepis na przygotowanie tego nietypowego smakołyku. Chrupiące, przypominające kotlety z rozpuszczonym serem w środku to po prostu pychota. Polecam ten przepis każdemu.
Kwiaty cukini - przepis
SKŁADNIKI
kwiaty cukini
2 jajka
bułka tarta
żółty ser
olej do smażenia
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z kwiatów cukini usunąć pręciki wraz z wystającymi listkami i opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć bardzo delikatnie i ułożyć na talerzu
Do każdego kwiatka włożyć kawałek żółtego sera
Panierować najpierw w rozmąconym ze szczyptą soli jajku a następnie bułce tartej
Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano
Czas smażenia jest bardzo krótki w końcu to tylko kwiatki ;)