Schabowe kieszonki z serem
Super przepis na schabowe kieszonki z serem. Można przygotować również dzień szybciej i usmażyć tuż przed spożyciem , podać na obiad lub gorącą kolację .Ulubiona potrawa także przez dzieci :)
Schabowe kieszonki z serem |
schabowe kieszonki |
SKŁADNIKI
4 plastry schabu lub mięsa drobiowego o grubości 1,5 cm
4 kawałki żółtego sera
2 jajka
bułka tarta
mąka
sól
olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Naciąć mięso schabowe wzdłuż aby powstała mała kieszonka. Włożyć do środka schabu kawałek sera i docisnąć. Obtoczyć w mące -docisnąć potem w posolonym i roztrzepanym jajku a następnie bułce tartej i ponownie docisnąć.
Smażyć z każdej strony na patelni na małym ogniu aż do uzyskania złotej chrupiącej skórki. Nie śpieszyć się ze smażeniem gdyż mięso schabowe o takiej grubości i nie rozbite potrzebuje trochę czasu na ugotowanie.Można ewentualnie zapiec jeszcze w piekarniku choć ja z tej opcji nie korzystam i jak widać na zdjęciach schabowe kieszonki z serem są całkowicie usmażone.
SMACZNEGO :)
schabowe kieszonki |