-->

-->

Duza

a liv pag

czwartek, 7 lipca 2016

Krokiety z chleba tostowego nadziewane szynką i serem


Krokiety z chleba tostowego nadziewane szynką i serem. Sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do zupy. Polecam również podanie z sosem majonezowym, czosnkowym... Świetny pomysł na smaczną kolację. 

SKŁADNIKI


1 opakowanie chleba tostowego
szynka w plasterkach
ser lub mozzarella w plasterkach
2 jajka
bułka tarta
sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA



Wyjąć z paczki cały chleb tostowy  i odciąć wszystkie skórki ( można zachować i wykorzystać np do jakiegoś nadzienia )






Każdą kromkę rozwałkować na plasterek.






Na tak przygotowanych plastrach ułożyć plasterki szynki, odciśnietej z wody mozzarelli lub miękkiego żółtego sera.




Zawinąć ciasno w ruloniki , obtoczyć w rozmąconym ze szczyptą soli jajku a natępnie bułce tartej.









Tak przygotowane krokiety usmażyć na złoty kolor . 





 Krokiety sprawdzą się idealnie w formie przekąsek lub jako dodatek do zupy. Polecam również podanie z sosem majonezowym, czosnkowym... Świetny pomysł na smaczną kolację lub inne okazje.

SMACZNEGO :)







Smaczne i zdrowe

Popularne posty

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *